TJ:n terveiset

Yritysostajat eivät ole hävinneet markkinoilta

Business Suomessa on siis jälleen palautumassa kun olemme siirtyneet tilanteeseen jossa rajoituksia on alettu purkamaan. Ja ennen kaikkea siksi koska valmiuslain käyttö jolla yhteiskunnan toimintoja on pysäytetty on kumottu. Toivo paremmasta on siis muuttumassa todellisuudeksi kun rajoja avataan ja ihmisten liikkuminen ei ole enää rajoitettua. Pelkistä videoneuvotteluista on siirrytty jälleen tapaamisiin kasvotusten.

Kysyntä edelleen hyvä

Koronan vaikutus yrityskaupassa on näkynyt erityisesti yrityksen myyjien epäröintinä. Yrityksen myynnin aloittaminen tällaisessa tilanteessa on varmasti pohdituttanut monia ja mieleen on tullut ensimmäisenä markkinatilanteen vaikutus yrityksen hinnoitteluun ja ostajien löytymiseen.

Tilanne on kuitenkin todellisuudessa se, että kysyntä niiden yritysten kohdalla, joiden toiminta ei ole merkittävästi kärsinyt koronan vaikutuksista on edelleen hyvä. Vaikutusta tilanteella on ollut lähinnä sellaisille yrityksille joiden liiketoiminta on koronasta merkittävästi kärsinyt.

Menestyvän yrityksen arvo on pysynyt

Ostajat ovat markkinoilla etsimässä hyviä yrityksiä aivan samalla tavalla kuin ennen. Voisi jopa sanoa, että kiinnostus niitä yrityksiä kohtaan jotka tämän myrskyn ovat kestäneet on erityisen hyvä. Raha etsii siis edelleen tuottoa ja sitä on markkinoilla yritysostoihin. Voisi jopa ajatella, että moni kiinteistösijoittaja on kääntänyt katseensa yrityselämän puoleen ja menestyvän suomalaisen PK-yrityksen arvo sijoittajien mielessä on kasvanut.

”Rahoittajat ovat mukana ja erityisesti Finnveran rooli on entistä vahvempi, joka edesauttaa monia hankkeita.”

Viestimme on siis, että yrityksen ostajat ovat liikkeellä. Yksityiset, yritykset ja sijoittajat etsivät hyviä ostettavia yrityksiä. Rahoittajat ovat mukana ja erityisesti Finnveran rooli on entistä vahvempi, joka edesauttaa monia hankkeita. Kauppaa siis halutaan tehdä, joten yrityksen omistajana voit edelleen tarttua tilaisuuteen ja toteuttaa onnistuneen yrityskaupan.

Jarmo Pakarinen
Toimitusjohtaja
Suomen Yritysmyynti Oy

↑ Takaisin ylös