TJ:n terveiset

Yrityskauppa on monen asian summa

Yrityskauppa on monen asian summa koska siihen vaaditaan ostajan ja myyjän lisäksi arviointia ja analyysiä, selvitystyötä, rahoituslaskelmaa, sopimuksia, documentaatiota jne. Lisäksi vaaditaan ennen kaikkea tahtoa, visiota, uskoa ja luottamusta tulevaisuuteen.

Tämä viimeisin on tällä hetkellä jossain määrin koetuksella koronapandemian takia. Monen yrittäjän kohdalla tilanne on juuri nyt huolestuttava kun liiketoiminnan kassavirta on tipahtunut ja muuta keinoa ei ole kuin odottaa ja yrittää päästä tilanteen yli. Kun olen keskustellut viime aikoina asiakkaiden kanssa ovat toiset kertoneet vakavasta tilanteesta mutta löytyy myös niitä joilla ”tilauksia sataa” enemmän kuin aiemmin.

Yrityskauppa on siis monen asian summa jota summaa pitää laskea tällä hetkellä eri asioita huomioiden kuin normaalissa markkinatilanteessa. Markkinatalouden lainalaisuuksien mukaan vaikeiden aikojen jälkeen alkaa yleensä nousukausi. Tämä tulevaisuuden arviointi antaa myös tässä tilanteessa uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia yrityskauppaan ja yritysjärjestelyihin. Haluamme olla aktiivisia ja etsiä ja tarjota uusia mahdollisuuksia ja toivomme, että tämä tilanne voisi mennä ohitse mahdollisimman nopeasti.

Jarmo Pakarinen
Toimitusjohtaja
Suomen Yritysmyynti Oy

↑ Takaisin ylös